0726 649 790

info@doctorhazim.ro
hazim.elayan@gmail.com

Clinica Arca Life
Strada jiului nr 131, sector 1, Bucuresti

 

Lipoaspiratia

Lipoaspiratia este o metoda chirurgicala de inlaturarea grasimii in exces din diferite zone ale corpului (abdomen, flancuri, coapse, fese, genunchi, gambe, glezne, brate, fata si gat) si reconturarea corpului. Lipoaspiratia poate fi efectuata singura sau combinata cu alte interventii chirurgicale (ex. abdominoplastia,..).
Lipoaspiratia se efectueaza cu ajutorul unor instrumente metalice denumite canule, ce se introduc prin incizii mici.

Complicatii

Ca orice interventie chirurgicale, operatie de lipoaspiratia implica riscuri de anestezie generala, riscuri chirurgicale intra si post operatorie (sangerare, hematoame,seroame, infectii, necroze cutane, …), dar se vor lua toate masurile pentru a le evita.

Inainte de operatie

Pacienta trebuie sa se prezinte la chirurgul plastician pentru a evalua stare generala de sanatate si a discuta particularitatile cazului. Dupa consultatie daca se stabileste operatie, pacienta/pacientul trebuie sa faca analize de sange , ecografie abdominala de parti moi, electrocardiograma.

Dupa operatie

Imediat postoperator este obligatorie purtarea unui corset sau pantalon
elastic, pentru a reduce edemul, precum si pentru a asigura rearanjarea corecta a tegumentului in exces.
Pacienta/pacientul va primi tratament analgezic pentru combaterea durerii, antibiotic,anticoagulante, protector gastric si alte medicamente daca este necesar.
A doua zi se va face primul pansament si pacienta pleaca acasa cu recomandari.

Lipoaspiratie - Doctorul Hazim Elayan
Facebook
Instagram